Márciusi Home & Soft kihívásunk

Márciusi Home & Soft kihívásunk

 

Márciusi Home & Soft kihívás és  egy új formavilág  ebben a hónapban.

 

A korai sokk-ot felváltotta az izgalom, hiszen ekkor még nem is gondoltam,hogy ilyen fontos szerepet kap az év elején a Veri Perry Lila2021 Szilveszterén elhatároztam,hogy minden hónapra szervezek magamnak egy céges kihívást, így döntöttem el végül ,hogy szeretném kipróbálni több új egyedi forma sablonozását és kivitelezését.

Több hónapos egyeztetés, tervezés, betegeskedés és rengeteg email üzenet után sikerült letisztáznunk @TóthAlexandrával a főbb vonalakat,irányokat az orvosi rendelővel kapcsolatban .Majd a múlt hétvégén  került felhelyezésre a @LilyMed2020 LilyMed Termékenységi és Nőgyógyászati Magánrendelőben LilyMed ,  @VidaAdriArt Lakberendező által megálmodott fali dekoráció.  

A főbb színeket a logón látható lila liliom határozta meg,illetve a váróteremben a letisztult natúr fa környezetet egy kis mentával emeltük ki,melyet hullámzó pompában raktunk össze krém színekkel keverve.  

A pikkelyes/legyező forma otthonosságot adott a várószobának ahol minden  a kényelemről szól . A szemünk egyből elkalandozik a felületen,megnyugtatóan melegen hat a közegre a kompozíció. 

Összességében 2 óra alatt helyeztük fel a dekorációt, melyet azt gondolom hogy nagyon könnyen és gyorsan sikerült kivitelezni.

Mivel mi nem gépesítetten dolgozunk, fontos szerepet kap a munkában tervezés és a sablonkészítés. A formákat egyesével szabtuk ki hogy megmaradjon a HANDMADE definíció, mely munkánál nagyon fontos volt a precíz vágás, mivel 1-milliméter eltérés is komoly csúszást jelenthet ekkora 70 darabból álló PUZZLE-falnál.

Felhasznált alapanyagokról:

Bársony és velúr szöveteket használtam fel borításnak,illetve a bézs elemek Nobuk csiszolt bőrt utánzat kárpitos szövettel készítettem el. 


Sokan kérdezitek a mai napig a tisztítást, hogyan lehet megoldani a dekorációknál? Ezeket az elemeket is öntapadós tépőzárral helyeztük fel,mivel nagyon praktikusan és könnyen leszedhetővé válnak az elemek a segítségével. Tisztítás esetén a kárpittisztító hab amely teljesen bevált, felbontja a foltokat és a tisztítás és száradás után csak át kell porszívózni.

Lényegében a modern kárpitos szövetek is könnyen tisztíthatóak, méltán népszerűek a lakberendezési áruházakban is, ahol étkező székeket, foteleket ,ülőkéket, puffokat borítanak bársony köntösbe.

A vásárló kételkedve tapintja meg őket, ám használat közben bebizonyosodik, hogy lehet egy szék, egy ülőke, vagy egy falvédő szemet gyönyörködtetően gyönyörű és praktikus is egyben.


Köszönöm,hogy elolvastad!

Tapolca 2022.03.21.

Hozzászólás írása